Wie ben ik?

Human Design Gids ✨

Hoi, mijn naam is Daisy.

  • 5/1 emotionele Projector. 
  • Geboren in West-Vlaanderen, getrouwd met Kevin en mama van vier huisdieren: Max, Reba, Thor en Loki (en een bende kippen).
  • Maakt graag wandelingen in de natuur, houdt van thee, schrijven, reizen, dieren, gezond eten, musiceren en lezen.
  • Diepe interesse in menselijk gedrag, psychologie, filosofie, levensbeschouwing, en geloof het of niet: een fascinatie voor true crime en het paranormale. 
  • Houdt van eenvoud, stilte, diepgang, traagheid en twee voeten op de grond.

Naast Human Design-gids ben ik ook freelance journalist en samen met mijn man, die fotograaf is, doen wij vrijwilligerswerk voor vluchtelingenhulp. Ik schrijf sinds 2015 over mijn ervaringen via GeenGrenzen.be.

Hoe het begon...

Ik heb een achtergrond als professioneel muzikante en coachte 12 jaar lang zangers en vocalisten uit alle lagen van de muziekwereld in mijn eigen praktijk voor ik aan de slag ging als lifecoach. Deze ervaring leerde me hoe cruciaal de rol van ons lichaamsbewustzijn is in onze dagelijkse beleving. Na die 12 jaar voelde ik dan ook de roep om me te verdiepen in de relatie tussen geest en lichaam en de vele subtiele energieën die op de achtergrond en onder de oppervlakte van ons bewuste leven werkzaam zijn.

Bij het coachen van zangers botste ik namelijk heel erg op hoe ons onderbewustzijn en onze vaak slechte afstemming op ons lichaam ons stemgebruik en zelfexpressie heel erg kunnen tegenwerken. Heel veel van mijn cliënten kampten ook met allerlei vage stemklachten waar artsen en logopedisten geen raad mee wisten. Vanuit de reguliere zang-educatie en -techniek bestond daar ook niet echt een oplossing voor. Zo ging ik zelf op zoek naar antwoorden door me o.a. in psychologie, trauma en menselijk gedrag te verdiepen.

Human Design bracht me dan ook naar een diepere beleving van wat Alan Watts "de kunst van het niet-forceren" noemt, ook bekend als "wu wei." 

In 2011 coachte ik een 60-koppig koor genaamd Vocalicious.

Ik ontdekte dat we met ons Westers gedachtengoed van het leven te kunnen "maken" (en dus ook de stem te proberen naar onze hand te zetten) net een groot probleem schiepen waardoor we net tegen onze natuur ingaan, met alle gevolgen van dien. Door terug te keren naar die unieke blauwdruk die we bij geboorte hebben meegekregen merkte ik dat het makkelijker werd om aangeleerd gedrag en conditionering bloot te leggen en we daardoor als vanzelf meer flow, moeiteloosheid, levensvreugde, vitaliteit en fysieke ontspanning ervaren.

Ik coach nu geen zangers meer maar werk als lifecoach en psycho-spiritueel consulente voor eenieder die op zoek is naar een diepere verbinding met en authentieke expressie van ons ware zelf en ons unieke levensdoel, d.m.v. Human Design. Op die manier hoop ik mijn unieke bijdrage te leveren en deel te zijn van de oplossing die deze wereld zo hard nodig heeft.

Mijn Human Design-grafiek

Geboren op 2 oktober 1979 om 03u15 in Kortrijk, België

Mijn Human Design experiment...

Ik kwam in aanraking met Human Design in april 2019, toen een bevriende coach mij om mijn Human Design Type vroeg. Mijn interesse was onmiddellijk gewekt. En zo dook ik die lente voor het eerst in het Human Design konijnenhol.

Maar het duurde jaren voor ik er echt iets van begreep. Het deconditioneringsproces is een gek ding. Het maakte me nederig. Hoe meer ik dacht te weten, hoe meer ik besefte dat ik eigenlijk niets weet. Ik ontdekte dat het leven niet aan de geest is om te leiden, maar aan het lichaam om ons de weg te tonen.

Van in het begin had ik een haat-liefde verhouding met Human Design. Ik voelde best wel wat weerstand jegens diens grondlegger, Ra Uru Hu, en meerdere malen probeerde ik het systeem naast me neer te leggen. Maar keer op keer werd ik door mijn innerlijke Autoriteit terug naar Human Design gebracht. En uiteindelijk merkte ik dat de weerstand plaats maakte voor iets anders.

En zo kwam kwam ik steeds dieper in een staat van acceptatie, van het omarmen van mijn unieke blauwdruk, wat leidde tot een dieper begrip van dit systeem en hoe waardevol en magisch het kan zijn om je blauwdruk te leven.

Mijn achtergrond

Al van in mijn tienertijd heb ik ontzettend veel interesses uitgediept, massa's non-fictie boeken gelezen, workshops, trainingen en cursussen gevolgd in allerlei psychologische, filosofische en spirituele stromingen, in zowel Oosterse als Westerse tradities.
 Het is gewoon veel te veel om op te noemen.
Daarom zet ik hieronder alleen de meest noemenswaardige opleidingen en verdiepingen op een rij:

2006-2016
Praktische Psychologie* — Sorag Akademie
Psycho- en Gedragstherapie* — Sorag Akademie
Cognitieve Gedragstherapie — Sorag Akademie
Lichaamsgerichte Psychotherapie — Sorag Akademie
Traumacoaching — Sora Akademie

2019-2021
Lifecoaching* — Civas

2019
Human Design Foundation Reading — Jan Groot

2020
Living Your Design — Jakub Stritezsky @ Human Design America

2021
Zen Human Design (levels 1-4) — Zeno Dickson
The Guides Programme* — Gene Keys Ltd.

2022
School of Earthstrology (The Golden Year) — Gemini Brett
Living Your Design* — Amy Lee & John Cole @ Human Design Collective
Uranus Opposition Reading — John Cole @ Metamorphic Human Design
Rave ABCs* — Amy Lee & John Cole @ Human Design Collective

2023
Rave Cartography** — Amy Lee & John Cole @ Human Design Collective
Living Your Design — Nayla Nasra @ Instituut voor Human Design
Selfreflected Consciousness*** — Martin Grassinger @ Human Design Austria
Rave Cosmology IV*** — Andrea Reikl-Wolf @ IHDS
Food Intake & Self Discovery (PHS clinic for Projectors)*** — Ella Aboutboul @ IHDS
Rave Cosmology V*** — Andrea Reikl-Wolf @ IHDS

(*) gecertificeerd
(**) gestart, nog niet afgerond
(***) ingeschreven, nog niet gestart

Blijf op de hoogte!

Meld je aan om mijn maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen:

Je kan op elk moment uitschrijven via de link onderaan elke e-mail.
Voor meer details, check mijn privacyverklaring.