Wat zijn Gene Keys?

Het verhaal.

Het was het jaar 1987, in Sussex, Engeland, op een ongewoon droge en warme herfstdag. Richard Rudd viel in slaap in het eikenbos en toen hij wakker werd merkte hij dat hij omsingeld werd door drie giftige adders. Meer dan een uur lang verroerden noch Richard, noch de slangen zich.  Uiteindelijk verdwenen de adders een voor een in het weelderige groen.

Na deze ervaring kreeg Richard het ene visioen na het andere. Op zoek naar antwoorden op de prangende vragen die nu in hem brandden, ging hij op reis door de wereld.  25 jaar later kwam alles wat hij had bestudeerd en alles wat hij had geleerd van de vele leraren die op zijn pad kwamen, samen in een synthese. Hij noemde die synthese de “Gene Keys.”

Vanuit die synthese kwam het boek: “The Gene Keys: Embracing Your Higher Purpose.” De Gene Keys werden een caleidoscoop van inzichten geput uit een combinatie van elementen uit de biologie, theosofie, antropologie, mythologie en inheemse wijsheden, waarin wetenschap en mystiek werden samengebracht.

Het kostte hem zeven jaar om dit boek te schrijven en te verfijnen, maar het bleek slechts het begin te zijn. Hij ontdekte dat de Gene Keys een levende transmissie zijn, ontworpen om persoonlijke transformatie te brengen door ons DNA te beïnvloeden. Hoe meer je de Gene Keys contempleert, hoe meer deze mystieke teksten tot leven komen.

Het systeem.

Jouw profiel decoderen

In de Gene Keys synthese is de mate waarin jouw aura vibreert weergegeven in de drie trillingsniveaus bekend als de Schaduw, de Gave en de Siddhi. Deze drie niveaus zijn deel van het Spectrum van Bewustzijn, de taalkundige kaart van de 64 Gene Keys en hun trillingsniveaus.

Het woord Siddhi komt van het Sanskriet en betekent “goddelijke gave.” Deze staat van zijn ontstaat wanneer we onze Schaduwen hebben getransformeerd in Licht. Iedere Gene Key verwijst naar zo’n hogere staat van zijn, een proces dat we starten door onze Schaduwen te omhelzen.

De Gave is het trillingsniveau dat verwijst naar ons menselijk genie en openhartigheid. Wanneer we met meer aandacht in onze Schaduwen duiken ontgrendelen we latente energie die vastgehouden wordt in ons DNA. De Gave van elke Gene Key is een proces van graduele openbaring wanneer jouw ware hogere natuur (Siddhi) wordt onthuld.

De Schaduw is het trillingsniveau dat gepaard gaat met menselijk lijden. Het is gebaseerd op individuele overleving en direct gelinkt aan angst. Onze Schaduwen voeden onze overtuiging dat we afgescheiden zijn van elkaar en de wereld om ons heen. Het voedt onze slachtoffermentaliteit en plaatst ons in een ervaringscultuur van schaamte en schuld. Wanneer we onze Schaduwen in de ogen durven kijken, dan ontdekken we dat elke Schaduw een Gave bevat en het omarmen van onze Schaduwen uiteindelijk leidt naar de Siddhi.

Bron: GeneKeys.com

Het hologenetische profiel bestaat uit 11 bollen die met elkaar verbonden zijn door paden. Deze bollen zijn onderdeel van drie reeksen: de Activeringsreeks, de Venusreeks en de Parelreeks.  

De Bol van het Levenswerk (Life’s Work) en het Merk (Brand): de bovenste bol licht jouw ideale arena van jouw extern werk in de wereld uit. Dit is de rol die het best past bij jouw creatieve expressie. In de Parelreeks is deze bol bekend als het Merk dat jou leidt naar hoe best jouw hoogste gaven uit te drukken, zodat je echte (h)erkenning in jouw leven kan ontvangen.

De Bol van Evolutie (Evolution) staat in directe tegenstelling met jouw Levenswerk: jouw grootste uitdaging in het leven. Het doel van de Gene Key in deze bol is om jou te inspireren om te groeien, volwassen te worden en te gedijen.

De Bol van Uitstraling (Radiance) heeft een onmiddellijk effect op jouw fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Dit is een van jouw verborgen Gaven die grootse liefde en vitaliteit met zich meebrengen. Hoe meer je luistert naar en leert van de lessen in jouw leven, hoe sterker jouw uitstraling wordt.

De Bol van het Levensdoel (Purpose) ligt diep verborgen in je DNA. Wanneer je vertrouwt op jouw grootste dromen en je de moed hebt om deze te manifesteren doorheen jouw Levenswerk, dan begint zich diep vanbinnen in jou jouw Levensdoel te voeden. Wanneer je deze Gave bevrijdt dan activeer je synchrone krachten en genade in jouw uiterlijk leven.

De Bol van de Aantrekking (Attraction) vertegenwoordigt een mysterieuze magnetische kracht in jouw aura dat bepaalde karmische relaties in jouw leven aantrekt op bepaalde momenten in jouw leven. Wanneer je deze Gave bevrijdt, dan open je je relaties voor nieuwe mogelijkheden en vergezichten.

De Bol van het IQ is verbonden met jouw derde 7-jarige cyclus, vanaf 14 tot 21 jaar. In deze mentale ontwikkelingsperiode bepaalt de Schaduw van deze Gene Key de manier waarop je je geest leert gebruiken om jouw emoties te controleren en jouw intuïtie te overschrijven. Je kan de Gave van deze Gene Key bevrijden door je bewust te worden van de patronen uit die periode van je leven, waardoor je je primaire emotionele trigger uitschakelt en je daardoor minder reactief en provocerend wordt in al je relaties.

De Bol van het EQ verwijst naar de tweede 7-jarige cyclus in jouw leven, vanaf 7 tot 14 jaar. De Schaduw van deze Gene Key vertelt je over jouw primaire emotionele verdedigingmechanisme, wat het patroon is dat je adopteerde als kind telkens wanneer je je onveilig voelde. Wanneer je dit patroon identificeert en loslaat, dan ga je je veel comfortabeler voelen in je emoties en kan je ze simpelweg laten stromen zonder overweldigd te raken. De Gave van deze Gene Key bevrijdt jouw innerlijke kind, wat zorgt voor heel wat meer speelsheid en vrijheid in jouw leven.

De Bol van het SQ is bekend als het “liefdespunt” en verwijst naar de eerste 7-jarige cyclus in je leven, vanaf 0 tot 7 jaar. Dit is jouw fysieke ontwikkelingscyclus waarin je primaire fysiologische en structurele patronen kan blootleggen die de basis vormen van jouw identiteit. Dit helpt jou om jouw hart te openen, jouw zelfvertrouwen te boosten en diep-vervullende relaties te hebben.

De Bol van de Kern (Core) en Roeping (Vocation) is gerelateerd aan de 9-maanden zwangerschapsperiode, wanneer al jouw levenspatronen — fysiek, emotioneel en mentaal — binnenin je moeders baarmoeder deel werden van jouw blauwdruk. In jouw DNA is een oeroude wonde geweven dat je deelt met de gehele mensheid. Wanneer je met je bewustzijn naar deze plek diep in jezelf gaat, zul je in staat zijn om eenheid met alle wezens te ervaren. De Schaduw van deze Gene Key verbergt ook je hoogste roeping in dit leven.

De Bol van Cultuur (Culture) toont je hoe je het best past in de sociale structuur van de wereld. De Schaduw van deze Gene Key staat jou direct in de weg van het manifesteren van welvaart. Door doorheen deze angst te werken kan je jezelf openstellen voor wonderbaarlijke groei in jouw leven. Het kan je ook nieuwe bondgenoten brengen die jou kunnen helpen in het belichamen van jouw ware Levensdoel.

De Bol van de Parel (Pearl) brengt jou beloningen en genade eens je het onderliggende Schaduwpatroon hebt losgelaten. Deze Schaduw maakt jouw gespannen, zeker wanneer je toegeeft aan de status quo. De Gave en de Siddhi herinneren jou eraan wat essentieel is in jouw leven.

Bron: GeneKeys.com

De 6 Lijnen vormen een krachtig, onderliggend patroon binnenin het Gouden Pad. Elke Lijn heeft zijn eigen archetype, wonde en smaak.

Lijn 1 gaat over innerlijke essentie, introspectie, onderzoek en zelfbekrachtiging. Het trillingsniveau beweegt van bang zijn van je eigen potentieel naar solide innerlijke zekerheid. Lijn 1 reageert het best op volledige informatie en oprechte directheid. Het is verbonden met de wonde van onderdrukking. Door naar binnen te keren en je angsten te ontdekken en te accepteren, kan je deze wonde helen.

Lijn 2 gaat over expressie, projectie, zijnsgemak, passie en relaties. Het trillingsniveau beweegt van onbewust provocerend naar expressie van puur licht. Lijn 2 reageert het best op hogere frequenties zonder agenda. Het is verbonden met de wonde van ontkenning. Door in de spiegel van jouw relaties te kijken en je woede in passie te transformeren, kan je deze wonde helen.

Lijn 3 gaat over aanpassing, ontdekking, vallen en opstaan, energie en ervaring. Het trillingsniveau beweegt van onbetrouwbaar, pessimistisch en ontwijkend naar vreugdevol, nederig en wijs. Lijn 3 reageert het best op het ontbreken van druk in je leven. Het is verbonden met de wonde van schaamte. Door je verbintenisproblemen aan te pakken en te leren om met jezelf te lachen, kan je deze wonde helen.

Lijn 4 gaat over vriendschap, verbinding, magnetische invloed, liefde en gemeenschap. Het trillingsniveau beweegt van jezelf verbergen achter een rigide visie naar eerlijk, open en oprecht communiceren. Lijn 4 reageert het best op integriteit, eerlijkheid, zachtheid en romantiek. Het is verbonden met de wonde van afwijzing. Door te beseffen dat alleen jij jouw hart kan helen en door zacht te zijn voor jezelf, kan je deze wonde helen.

Lijn 5 gaat over uitvoerbaarheid, leiderschap, organisatie, kracht (macht) en projectie. Het trillingsniveau beweegt van zelfbegoochelde tirannie naar leiderschap door luisteren. Lijn 5 reageert het best op eenvoudige en praktische oplossingen. Het is verbonden met de wonde van schuld. Door je bewust te worden van het manipuleren van kracht (macht), zowel bewust als onbewust, en jezelf en anderen te vergeven, kan je deze wonde helen.

Lijn 6 gaat over visie, overzicht, rolmodel, onderwijs en overgave. Het trillingsniveau beweegt van afstandelijk, arrogant en ontoegankelijk naar wijze en belichaamde futurist. Lijn 6 reageert het best op geduld. Het is verbonden met de wonde van isolering. Door te zien wanneer je jezelf isoleert en door je hoogste visie te manifesteren, hier in je fysieke lichaam, kan je deze wonde helen.

Bron: GeneKeys.com

Elke sequentie of reeks in jouw hologenetisch profiel biedt een mogelijkheid aan om een specifiek aspect van jouw hogere levensdoel te ontvouwen. Ook al zijn het drie aparte reeksen, toch zijn ze ook met elkaar verbonden. Wanneer je deze reeksen contempleert ga je ook alle aspecten van je hologenetisch profiel simultaan activeren, waardoor je dynamische veranderingen in je leven gewaar zal worden.

De 3 reeksen maken deel uit van het Gouden Pad:  

De eerste reeks, de Activeringsreeks, belicht jouw vier genetische Primaire Gaven. Dit zijn de hoekstenen van jouw leven die mythische thema’s, uitdagingen en jouw globale rol in dit leven vertegenwoordigen. Het pad doorheen jouw Primaire Gaven ondersteunt jou in het vervullen van jouw Levensdoel terwijl je diep verankerd blijft in jouw fysieke lichaam.  

De tweede reeks, de Venusreeks, is het pad van moedige, emotionele openhartigheid doorheen relaties. Het is een reis die jouw hart verruimt en jou ondersteunt om de pijn van afscheiding los te laten. Het nodigt jou uit om meester te worden in de bijzondere kunst van het beantwoorden van non-liefde met liefde.  

De derde reeks, de Parelreeks, beschrijft een fase van oprechte uitwisseling met het Universum, van het geven en ontvangen van je diepste gaven in synchroniciteit met het grotere geheel. Dit pad begeleidt jou naar ware welvaart door jou te helpen jouw Kernroeping te vinden. Het ondersteunt jou in het vinden van de hoogst mogelijke vorm van dienstbaarheid die je deze wereld kan bieden, via jouw inherente gaven.  

Bron: GeneKeys.com

De Gene Keys leringen werden door Richard Rudd en zijn team verder uitgebreid.
Je kan onder andere ook kennismaken met:  

De Droomboog
De Kunst van Contemplatie
De Zeven Dagen van Genade
De Zeven Heilige Zegels
Het Deltaprogramma
Het Gidsenprogramma 

en meer (zie GeneKeys.com).

Blijf op de hoogte!

Meld je aan om mijn nieuwsbrief te ontvangen — je ontvangt maximaal 4 e-mails per maand:

Je kan op elk moment uitschrijven via de link onderaan elke e-mail.
Voor meer details, check mijn privacyverklaring.