Rood en Zwart in het Gene Keys profiel

Wist je dat 6 van de 11 Bollen in jouw Gene Keys-profiel deel zijn van je onbewuste Design?

Wist je dat 6 van de 11 Bollen in jouw Gene Keys-profiel deel zijn van je onbewuste Design?
Ik was al een tijdje de dynamiek tussen wat rood en zwart is in de Human Design-grafiek aan het contempleren.
Rood staat voor de activaties van ons onbewuste Design (het lichaam, de vorm, het voertuig) en zwart staat voor de activaties van onze bewuste Persoonlijkheid (de mind, wie we denken dat we zijn, de passagier).

In een eerdere blog schreef ik al tot in detail over de kenmerken van rood en zwart in onze Human Design-grafiek.
Nu wil ik het even kort over rood en zwart in ons Gene Keys-profiel hebben:

Ik vind het best fascinerend om dan op te merken hoeveel van ons Gene Keys Gouden Pad onbewust is.
De tweede helft van de Activeringsreeks. De eerste helft van de Parelreeks. En bijna de hele Venusreeks, met uitzondering van IQ en EQ.

Jeetje!

Acceptatie en overgave

Als je weet dat we geen bewuste toegang hebben tot het onbewuste Design dan zet dit toch wel aan tot nadenken, vind ik.
Heb je er al wel eens bij stil gestaan dat al deze rode Bollen niet gemanipuleerd kunnen worden, dat we daar met onze bewuste mind geen controle over hebben?

Het enige wat we kunnen doen is dit deel van onszelf accepteren, compleet met Shaduw, Gave en Siddhi dus.
We kunnen er in principe niet bewust mee werken. We kunnen er niets aan veranderen.

Maar Human Design heeft ons wel geleerd dat, ondanks dat we geen bewuste toegang hebben tot die onbewuste delen van onszelf, we er ons wel een beetje bewust van kunnen worden. Met heel veel tijd, mildheid en geduld. En dan bedoel ik: over vele jaren heen. Door te contempleren, door ons leven simpelweg te leven en te reflecteren op die ervaringen, door eenvoudigweg ouder te worden en door de verschillende bewustzijnsveranderende stadia en cycli van ons leven te gaan.

Quick-fixes en instant bevrediging

Terwijl zowat de hele wereld op zoek is naar quick-fixes en instant bevrediging bewijzen Human Design en de Gene Keys nog maar eens dat dat eigenlijk niet bestaat.
Ik begin zo te vermoeden dat het daarom is dat de Gene Keys en Human Design eigenlijk niet zo makkelijk te verkopen zijn, en als het überhaupt toch verkocht wordt, het eerder een soort van pop-Human Design en pseudo-Gene Keys is, waar vooral kennis wordt verkocht in hapklare stukjes zonder echte diepgang, zonder echte Projector-penetratie, maar zoveel mogelijk verpakt in wat mensen willen en waar ze bereid zijn voor te betalen: schijnbare quick-fixes en instant bevrediging. Een pilletje hier en een shotje daar.

Maar dat blijft niet duren.
Het is als een shot harddrugs: je hebt er steeds meer van nodig om je bevredigd te voelen en dus wordt het een race naar de volgende shot in de hoop dat de roes iets langer blijft duren. Maar het leidt niet tot echte bevrediging. Het leidt niet tot een diepgaand gevoel van voldoening. Het leidt niet tot het leven van je ware levensdoel.
Het is afleiding. Verslaving. Een vlucht. En vluchtig. En ondertussen komt je lijf onder steeds meer spanning te staan.

De grote grap

Het is een frustratie bij vele gidsen die hun bedrijf willen bouwen op de Gene Keys-leringen en/of Human Design professioneel willen doorgeven. Het is een voortdurend opboksen tegen die oppervlakkige consumptie-maatschappij. Ra Uru Hu zei niet voor niets dat mensen alleen geld kunnen verdienen met het niet-zelf.

Hier is een confronterende quote:

"The first thing I want you to understand is something very simple: You make money out of the not-self. You make money through the not-self; that is, the not-self brings material benefit to you. This is one of the great jokes of money courses."
— Ra Uru Hu

Ik ben zelf ook zo'n gids die zich al wel eens frustreert hierover. En sinds mijn Autoriteit me naar de keuze leidde om Human Design serieuzer te nemen en niet langer een "halve Projector" te zijn (als het mij uitkwam) maar écht mijn Type te gaan leven heb ik gemerkt hoe moeilijk het is geworden om nog langer te "verkopen." Er zijn namelijk geen beloftes van een beter leven, geen snelle en makkelijke bevrediging en met kennis kom je ook maar zover. Ik stel me dan voor dat ik voor de meeste mensen om mij heen nogal radicaal en asociaal ben geworden 😆

Wachten, wachten, wachten...

Dan word je even heel hard geconfronteerd met het feit dat zowat de hele wereld in z'n niet-zelf zit, dat de Schaduwen bij velen nog stevig op hun plaats zitten.
En dan valt bij mij alles terug op vertrouwen. Vertrouwen op het proces. Vertrouwen op het leven. Vertrouwen dat het eren van mijn integriteit zich loont.

Wanneer? Dat weet niemand.
En dat maakt het ook zo ontzettend moeilijk.

Dit is de langste periode dat ik het al heb volgehouden mijn Strategie en Autoriteit oprecht te volgen en te eren.
En alle voorgaande keren heb ik na een tijdje ingebonden omdat het Wachten gewoonweg ondraaglijk werd. Dan ging ik weer initiëren in de hoop dat mensen me zouden opmerken en uitnodigen. Dan ging ik weer aandacht zoeken met alle gevolgen vandien.

Groeiende zelfliefde

Ik ben nog steeds aan het Wachten.
Hoe lang houd ik het dit keer vol?
Alleszins al langer dan ik ooit heb volgehouden en dat zie ik als een mooi bewijs van mijn groeiende zelfliefde.

Maar ik kan je vertellen: het is verdomd moeilijk. Het is verdomd eenzaam ook vaak. En het maakt me met momenten heel erg bitter.

Gelukkig beleef ik heel veel plezier aan het (be)studeren en beleven van Human Design en de Gene Keys.
Gelukkig vind ik het leuk om wat ik leer te externalizeren en te delen.
Gelukkig geniet ik van het creëren van e-books, cursussen en video's.
Dat is het enige wat me helpt doorzetten om dit te blijven doen. Omdat ik het zelf héérlijk vind.
Maar daar kan een Projector geen heel leven op teren. Uiteindelijk moet die uitnodiging komen. Uiteindelijk moet die (h)erkenning ook komen. En uiteindelijk moet die correcte compensatie ook komen.

We zullen zien...

Categorieën: Dieper Duiken, Gene Keys

Was dit waardevol voor je?

Heb ik jou waarde gegeven op jouw Gene Keys en Human Design reis?
Trakteer me op een koffie of doneer via Paypal. Op die manier kan ik mijn werk verderzetten en ook af en toe een Gene Keys-cursus of reading schenken aan iemand die het financieel wat moeilijker heeft — Hartelijk dank voor je steun!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan om mijn nieuwsbrief te ontvangen — je ontvangt maximaal 4 e-mails per maand:

Je kan op elk moment uitschrijven via de link onderaan elke e-mail.
Voor meer details, check mijn privacyverklaring.