Rood en Zwart in de Human Design grafiek

Heb je al wel eens naar het rood en zwart in je Human Design grafiek afzonderlijk gekeken? Ik daag je uit!

Het is best boeiend om mensen te horen praten over hun Human Design grafiek.
We spreken heel vaak in termen als "hier resoneer ik mee," of "dit resoneert helemaal niet met mij."
We gaan ons dan afvragen of de grafiek wel klopt.

Hebben we misschien niet de correcte geboortetijd?
Is de "True Sidereal" Human Design grafiek misschien accurater?

Maar de waarheid is vaak helemaal anders dan we denken. Net omdat het niet om "denken" gaat.
Wie we "denken" dat we zijn of waar we wel wat makkelijker meer resoneren is immers minder dan de helft van onze grafiek. Ja, je leest het goed: minder dan de helft.

Een geforceerd heilig huwelijk

Onze Human Design grafiek is immers een heilig huwelijk tussen twee grafieken die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben. Zo hebben we het "rode" gedeelte van onze grafiek: het onbewuste Design. En dan hebben we het "zwarte" gedeelte van onze grafiek: de bewuste Persoonlijkheid.

Deze twee delen liggen zo'n 3 maanden uit elkaar: onze geboortetijd en 88° voor onze geboorte terugkerend op de boog van de zon (zo'n 88 à 92 dagen voor we werden geboren).

In principe twee aparte grafieken dus, die ook elk een aparte imprint laten zien met elk 13 planetaire activeringen. En ze worden nogal tegen hun zin verenigd in één grafiek, die dan onze gewoonlijke Human Design grafiek blijkt te zijn.

Tegen hun zin, schreef ik, omdat dat zowat is wat er gebeurt: een geforceerd heilig huwelijk tussen twee delen die enerzijds niet echt iets met elkaar te maken hebben, maar daarnaast ook niet echt rekening met elkaar willen houden.

Verschillende resonantie

Onze bewuste Persoonlijkheid stelt een grafiek voor die voor ons best wel bekend en vertrouwd aanvoelt: wie we denken dat we zijn, onze bewuste resonantie. Het liefst wil onze geest gewoon deze grafiek als waarheid aannemen en daarom hebben we de neiging om deze imprint dan ook aan het roer van ons leven te zetten.

Ons onbewuste Design stelt daarentegen onze bio-genetische resonantie voor. Dit is een genetische imprint die vooral resoneert met onze grootouders (ja, je leest het goed: niet zozeer met onze ouders, wel met de grootouders). Het addertje onder het gras hier is dat we ons daar niet van bewust zijn. Dit is het verborgen deel van onszelf dat wel tot uiting komt en vooral door onze omgeving wordt opgemerkt, maar waartoe we zelf geen bewuste toegang hebben.

Dat maakt het dan wel tricky, want het is heel goed mogelijk dat we dus met een groot deel van onze grafiek helemaal niet zo resoneren en wanneer we dit opmerken is de eerste impuls van de geest om dat te willen veranderen. 

Echter, daar valt niets aan te veranderen.
Het is wat het is en de sleutel tot het leven van ons design ligt dan ook in het accepteren van de volledige grafiek en niet het proberen veranderen of corrigeren van de delen waarmee we niet resoneren.

Hulpeloos

In de kern zijn we daarom eigenlijk allemaal hulpeloze wezens. We denken dat we vat kunnen krijgen op ons leven, op onszelf, maar een groot deel van onze beleving blijft steeds onbewust. Het Human Design Systeem (en ook de Gene Keys) is dan ook een tool bij uitstek om dichter bij de waarheid van wie we zijn te kunnen komen. In volle acceptatie. In volle integratie.

We horen dat natuurlijk niet graag, dat we hulpeloos zijn, dat we eigenlijk geen keuze hebben. Dat we dat stuk dat onbewust is niet kunnen aan banden leggen, manipuleren of veranderen. Jezelf eraan overgeven en accepteren, omarmen, is dan ook de enige mogelijke weg naar een gezonde integratie van alle delen van jezelf.

Dat is dan ook meteen de weerstand die zoveel mensen voelen.
Op dat vlak verkoopt Human Design natuurlijk niet lekker, want je confronteert mensen met dingen die ze liever niet willen weten, waar ze liever niet mee geconfronteerd worden, want dan spat die mooie bubbel van "ik sta aan het roer van mijn leven" helemaal uit elkaar.
Je moet wel een beetje gek zijn om het pad van Human Design en de Gene Keys te willen lopen, denk je dan misschien.

Rood en Zwart

Laten we dan even wat dieper gaan kijken naar die twee imprints:

  • Wat zwart is in onze grafiek (poorten en kanalen) is onze bewuste Persoonlijkheid: wie we denken dat we zijn, onze bewuste resonantie, de imprint van onze geboortetijd wanneer we als baby voor het eerst volledig vrij zijn van onze moeder, het deel van onszelf waartoe we toegang hebben.
  • Wat rood is in onze grafiek (poorten en kanalen) is dus ons onbewuste Design: de imprint van ca. 3 maanden voor de geboorte wanneer het persoonlijkheidskristal het lichaam binnenkomt, onze bio-genetische resonantie van de grootouders, ons bloed, het voertuig, het lichaam dat ons in contact brengt met het verborgen aspect van onze ware natuur, maar dat geen deel is van ons zelf-reflectief bewustzijn, het puur mechanische deel zonder in contact te staan met onze bewuste Persoonlijkheid.

Samen vormen zij het binair, de juxtapositie of nevenschikking die we dus zien in onze volledige Human Design grafiek.
De grafiek is dus het bijproduct van de Magnetische Monopool die beide delen (bewuste Persoonlijkheid en onbewust Design) samenhouden en daardoor de illusie van de grafiek creëert.

Beide delen, rood en zwart, ondanks dat rood het verborgen deel is, is betrouwbare en consistente energie. Het is er altijd, maar we zijn ons dus enkel bewust van het zwarte gedeelte. Mensen om ons heen daarentegen, kunnen ook vaak het rode gedeelte in onszelf waarnemen wanneer ze interactie met ons hebben.

Je bent dan ook niet je bewuste Persoonlijkheid en ook niet je onbewuste Design.
Wij zijn een kind van dat geforceerd heilig huwelijk, net zoals we niet onze ouders zijn, maar wel een kind dat voortkomt uit hun gemeenschap. En door al die delen van onszelf te accepteren en te integreren worden we als het ware "heel."

Proef op de som

Laten we dan even praktisch gaan kijken wat je zoal kan ontdekken als je beide delen apart gaat bestuderen. Want dat kan erg interessant en leerrijk zijn.

Hier is een voorbeeld van een grafiek die we opsplitsen in rood en zwart:

Als we alleen naar het rode gedeelte kijken, dan zien we een Generator-type. En dit is een Pure Generator met Sacrale Autoriteit dus. Dit lichaam, dit voertuig, opereert van nature door te antwoorden en te vertrouwen op de Sacrale geluiden.

Maar als we dan naar het zwarte gedeelte kijken, dan zien we een Reflector-type. Dus wie deze persoon denkt dat hij of zij is, zal eerder aanleunen bij een Reflector: heel veel tijd nodig hebben om te weten te komen wat correct voor hem of haar is en het gevoel hebben dat de hele wereld binnenkomt.

Geen van beiden zijn de waarheid.
Als je beide gedeelten samenbrengt, dan is er maar één manier voor deze persoon om correct door het leven te gaan, en dat is namelijk leven als een emotioneel Manifesting Generator-type: wachten om te antwoorden en wachten op helderheid.

Dus wie we denken dat we zijn is niet de waarheid. En toch zetten we dat deel van onszelf aan het roer van ons leven, met alle gevolgen vandien. En het lichaam gaat dan — om het even extra lastig te maken — ook op een bepaalde manier opereren, volledige buiten onze controle en ons bewustzijn om. Dan komen we in situaties terecht waarvan we ons afvragen: hoe ben ik hier in godsnaam terecht gekomen en wat kan ik doen om dit te veranderen/voorkomen?

Maar er is helemaal niets dat we kunnen doen om dat te veranderen of te voorkomen. We kunnen simpelweg niet met ons onbewust Design werken of dat deel manipuleren. Het kan alleen geaccepteerd en geïntegreerd worden, en dat doen we door het Type, de Strategie en de Autoriteit van onze gehele grafiek te eren.

Boeiend, toch?
Vooral heel confronterend ook hoe we onszelf vanuit de bewuste Persoonlijkheid helemaal op een verkeerd spoor kunnen zetten.

Ik daag je uit om beide delen van jouw grafiek eens naast elkaar te zetten.
In MyBodyGraph.com kan je dit makkelijk doen en het is gratis:


Wat valt jou op?
Wat vertelt jou dit?
En klopt dit met hoe je doorgaans door het leven beweegt?

Categorieën: Dieper Duiken

Was dit waardevol voor je?

Heb ik jou waarde gegeven op jouw Gene Keys en Human Design reis?
Trakteer me op een koffie of doneer via Paypal. Op die manier kan ik mijn werk verderzetten en ook af en toe een Gene Keys-cursus of reading schenken aan iemand die het financieel wat moeilijker heeft — Hartelijk dank voor je steun!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan om mijn nieuwsbrief te ontvangen — je ontvangt maximaal 4 e-mails per maand:

Je kan op elk moment uitschrijven via de link onderaan elke e-mail.
Voor meer details, check mijn privacyverklaring.