Open Hoofd en Ajna

Een willekeurige conversatie die ik met iemand zou kunnen hebben over mijn open Hoofd en Ajna.

Een willekeurige conversatie die ik met iemand zou kunnen hebben over mijn open Hoofd en Ajna.

Zij: "Ik luisterde onlangs naar je podcast en vond dat je wel veel in cirkels bleef ronddraaien. Dat maakt zo'n episode dan wel erg lang."

Ik: "Open Hoofd en Ajna. Dat is wat je krijgt."

Zij: "Maar zou je niet...?"

Ik: "Nee."

Zij: "Maar je zou ook kunnen...?"

Ik: "Nee.

Eerst en vooral heb ik niet om advies gevraagd.
En ten tweede ben ik niet hier om iemand anders te zijn.

Een open Hoofd en Ajna opereert nu immers anders dan wanneer ze gedefinieerd zijn. Als ik praat merk ik dat ik in cirkels ronddraai en vaak ook in herhaling val. Dat is wat er gebeurt.

De vraag is eerder: waarom ben je nog steeds aan het luisteren?"

Zij: "..."

Wat gebeurt hier?

Bij die laatste vraag gebeurt er meestal van alles.
Het is een vraag die de Autoriteit aanspreekt en of je wel naar die innerlijke Autoriteit hebt geluisterd. 
Want ik verplicht niemand om te luisteren naar mijn podcast. Iedereen is vrij om die podcast te beluisteren of niet. Het staat daar gewoon online voor wie wil.

Het is de geest die dingen vaak graag anders wil. Het meet en vergelijkt voortdurend. En afhankelijk van onze conditionering wensen we dat iets zus of zo is, en als dat afwijkt, dan gaan we het vaak veroordelen en willen we het anders zien.

We proberen zo mensen en situaties in te passen in ons vertrouwde narratief. Zo voelen we ons schijnbaar op ons gemak, veilig en in controle. Maar dat is het leven niet. Dat is het werk van de geest die aan de illusie vasthoudt dat het controle heeft, dat het het leven kan maken en ordenen.

De geest aan het roer

Is het jouw geest die de dingen anders wil en dus in strijd is met de realiteit?
Of heeft jouw lichaam een ander plan en heb je simpelweg niet geluisterd?

Meestal is het beide.
Terwijl de geest helemaal opgaat in het oordeel over iets en al oplossingen probeert te bedenken, was het lichaam misschien al lang afgehaakt, maar je hebt het niet opgemerkt.

Misschien was het beluisteren van de podcast niet correct voor jou, maar gaf je voorrang aan je geest die misschien wel nieuwsgierig was of per se wilde luisteren, en dan bleek het niet de ervaring te zijn die je verwachtte of wilde. Je lichaam was er nooit in betrokken, maar dat merkte je helemaal niet.

Homogeniseren

In dat geval komt er misschien discomfort op in je lichaam en/of weerstand in je geest, en dan is het de geest die vaak de plooien glad wil strijken door de situatie naar zijn of haar hand te willen zetten. "De wereld moet zich aanpassen aan mij zodat ik mij comfortabel voel" -verhaal.

"Als Daisy nou eens zus of zo zou doen, dan kan ik wel naar die podcast luisteren en zijn die afleveringen niet te lang," is dan het narratief. Maar dat is niet fair. Op die manier respecteer en eer je niet de uniekheid van de ander en diens unieke reis. Op die manier probeer je anderen naar jouw narratief te brengen, zodat je niet zelf verantwoordelijkheid moet nemen over wat er eigenlijk gebeurt.

Veel te vaak gaan we ook onszelf gaan aanpassen om beter in het narratief van de ander, de community of de gemeenschap te passen, zodat er minder weerstand en wrijving van de ander komt. Een andere manier om je schijnbaar comfortabeler te voelen. En dan ga je misschien van je open Hoofd en Ajna een gedefinieerd Hoofd en Ajna proberen maken door allerlei scenario's te gaan bedenken die je dan moet volgen en te praten alsof je erg zeker bent van dingen.

Maar dat ben jij niet.
Wie hou je dan eigenlijk voor de gek?
Hoe langer we daaraan vasthouden, hoe meer we in strijd komen met de realiteit van wat is, en hoe meer we daar dan ook onder gaan lijden. En zo sleuren we onze omgeving vaak ook met ons mee in dat lijden. We zetten de toon. En anderen gaan die toon dan vaak ook nog versterken.

Zo bouwen we hele communities gebaseerd op een bepaald narratief of een bepaalde status quo. En geen mens die er nog bij stilstaan hoe die status quo er is gekomen. Het is altijd het verhaal van iemand dat uitgroeide tot het adopteren van dat verhaal door een hele groep. En wie daar niet in past, die moet zich ofwel aanpassen, ofwel weg. En zo leven we de dag van vandaag in een gehomogeniseerde wereld waarin uniekheid wordt versmoord en mensen steeds minder voelen hebben met hun ware natuur.

Volg je Strategie en eer je Autoriteit

Ik vind het altijd een interessant gegeven.
En het is nochtans erg eenvoudig: volg je Strategie en eer je Autoriteit.
Dat is het enige wat we hoeven te doen om terug voeling te krijgen met onze ware natuur.

Het begint bij het volgen van je Strategie en het eren van je Autoriteit.
Ja, ook als het gaat om zoiets "stoms" als het beluisteren van een podcast die gemaakt is door een open Hoofd en Ajna. Alleen jouw lichaam weet of dat correct voor jou is. Je geest, daarentegen, is de grootste afleiding die er maar kan zijn.

Categorieën: Ajnacentrum, Basics, Hoofdcentrum

Was dit waardevol voor je?

Heb ik jou waarde gegeven op jouw Gene Keys en Human Design reis?
Trakteer me op een koffie of doneer via Paypal. Op die manier kan ik mijn werk verderzetten en ook af en toe een Gene Keys-cursus of reading schenken aan iemand die het financieel wat moeilijker heeft — Hartelijk dank voor je steun!

Blijf op de hoogte!

Meld je aan om mijn nieuwsbrief te ontvangen — je ontvangt maximaal 4 e-mails per maand:

Je kan op elk moment uitschrijven via de link onderaan elke e-mail.
Voor meer details, check mijn privacyverklaring.