Kies "anders"

Ik vind dit best een lastig onderwerp.
Vorige week had ik voor de zoveelste keer een gesprek met een ondernemer die vertelde dat ze zich had "laten vangen" door een businesscoach.

Je kent het misschien ook wel: overtuigende marketing, de hemel wordt jou beloofd, om dan te beseffen dat je bent ingestapt in een traject of programma, dat jou nagenoeg niets opleverde. En daar heb je dan behoorlijk wat euro's voor neergeteld. 

Om dan te horen dat het JOUW verantwoordelijkheid was om er iets van te maken. En als dat niet lukt, dat je er dan nog niet klaar voor was, of niet de juiste mindset had, etc.

Geloof me, ik ben er zelf ook in getrapt. Meermaals.
I've been there.
En ja, it s*cks

Nog niet zolang geleden heb ik me laten verleiden tot het kopen van een online programma, waarvan ik wel bijna zeker was dat ik hele waardevolle nieuwe dingen zou leren. Om dan te ontdekken dat ik precies hetzelfde voorgekauwd kreeg, als wat ik in andere programma's al had geleerd van haar en andere coaches.
Blèh...

Het meest zure aan de zaak was dat er geen ondersteuning bleek te zijn. Alleen lesvideo's en bijhorend werkboek. Vreemd, dacht ik, ik meende nochtans dat er veel meer op de salespage stond, toen ik me aanmeldde. Maar die salespage heeft nu de handige tekst: "Oops, te laat..."

Note to self: neem de volgende keer een screenshot van de salespage en bewaar voor later. 

Ik vermoed dat elke branche ondernemers kent die de markt (bewust en onbewust) kapot maken.

Laatst was ik in gesprek met een yoga teacher en zij vertelde me over al die collega's die belachelijk lage prijzen vragen, waardoor het bijna onmogelijk is om een deftige prijs te vragen. Dat gebeurt in heel veel branches.

De kunst is dan om jezelf van je collega's te onderscheiden op andere manieren. Want op prijs concurreren maakt elke business kapot, dat geef ik je zo op een blaadje.

Een andere ondernemer wist me te vertellen dat een zeer bekend bedrijf een trademark had genomen op een veel voorkomende term, waardoor men juridische stappen mocht verwachten, indien je per ongeluk of toevallig dat woord gebruikte voor je eigen bedrijfsnaam, of de naam van jouw methode of programma.

Je raadt nooit wat het woord is...
Geloof het of niet: het is "Entrepreneur" en alle termen die eindigen op "-preneur" of daarvan in de buurt komen.
Say what?

Yep, ik heb het over het wereldbefaamde gelijknamige magazine.
Je zou denken dat een magazine dat wereldwijd ondernemers ondersteunt, niet zo'n belachelijke trademark zou opvolgen, toch? 
Wat helpt dat? Niets. En niemand.

Zelfs Seth Godin is er niet van te spreken.

Als ondernemer heb je een keuze: of je doet mee aan het spel, dat veelal "vuil" wordt gespeeld, of je gaat het "anders" bekijken. 

Voor mij gaat het vooral om kiezen tussen angst en liefde.

Doe je iets vanuit een angst-mindset, dan is het logisch dat je onder de prijs van je concurrent wil duiken, afkijkt van andere ondernemers, trademarks registreert, klanten binnenhaalt voor het geld, etc.

Want in dat geval ben je gefocust op angst: angst om geen klanten te vinden, angst om de rekeningen niet te kunnen betalen, angst dat je niet aan de top van je markt staat, etc.

En om angst niet te moeten voelen, gaan mensen over lijken.
Of hoe dacht je dat oorlogen ontstaan?

Van angst wordt niemand beter.
En toch is angst nuttig.

Het échte leven, vanuit liefde en vertrouwen, is aan de moedigen onder ons.
En ik weet gewoon dat het ergens in je zit, ook al voel je de angst (die we allemaal  voelen), want anders zou je mijn e-mails allicht niet lezen.

Het is een feit: angst is niet weg te denken, maar het kan je ook positief motiveren, i.p.v. negatief beïnvloeden.

Het vraagt moed om andere keuzes te maken.
Het vraagt moed om niet mee te doen aan de ratrace, maar te kiezen voor zelfzorg, (zelf-)vertrouwen en (zelf-)liefde.

Klinkt cheesy, maar dat is nu eenmaal wat er gebeurt als je je niet langer laat leiden door angst: dan pas leer je wat liefde is. Wat vertrouwen en "zorgen voor" betekent. 

Zonder angst zou het echter heel moeilijk zijn om liefde te leren kennen. Want dan kan je het een niet onderscheiden van het ander. Leer angst kennen, en je leert liefde kennen ;-) Mooi, toch?

Dat pad bewandelen, doorheen jouw angst, is een pad dat weinigen durven te bewandelen. Het is altijd makkelijker om niet te dealen met jouw angst. En dat is dan ook de norm.

(Kijk maar naar de statistieken: nog nooit zijn er zoveel mensen geweest met een psychische aandoening, als nu. We zijn meesters geworden in het ontwijken en onderdrukken van angst, met alle gevolgen van dien.) 

Diep vanbinnen geloof ik dat we allemaal die liefde-mindset willen hanteren, maar dat het ons gewoonweg niet altijd lukt. En sommige ondernemers have a funny way of showing it

Angst-marketing is zo ingeburgerd, dat we er nauwelijks bij stilstaan.
We gruwen van dat soort marketing, maar onbewust doen we er wel aan mee.

Heel normaal.
We worden dusdanig geconditioneerd. Ook doorheen de meeste businessprogramma's trouwens, zélfs van businesscoaches die claimen het "anders" te doen. Een slip-up is zo gebeurd.

Nog niet zolang geleden werkte ik zelf mee aan die angst-marketing. En het heeft ook heel lang geduurd eer ik kon begrijpen dat een wereld draaiende op angst, niet de wereld is waar ik in wil leven, en dat ik mág kiezen voor mijn eigen, unieke plek, ook al vinden anderen daar van alles van.

Ik moest zelf eerst op een punt komen waarop het verlangen om de wereld beter te helpen maken, groter werd dan de angst voor wat dat met zich teweeg zou brengen.

Want het is een risico: je loopt het risico om uitgesloten te worden, omdat je het "anders" doet, en dat is precies waarom mensen het niet doen, omdat dit een van onze grootste oerangsten is.

Het vraagt moed. Elke dag weer opnieuw.
En soms heb je dat niet. 
Gelukkig kan je elke dag opnieuw beginnen.

Nu denk je misschien: "Maar hoe dan?"

Dat is een vraag waar ik me elke dag mee bezig houd.
En ik leer dit door mijn eigen pad te bewandelen, met mijn eigen bedrijf, maar ook doorheen de bijzonder leerrijke uitwisselingen met mijn klanten (eigenlijk zijn klanten heuse mentors voor me, ook al beseffen ze het zelf vaak niet, haha).

Ik wou dat ik jou het antwoord kon geven, maar zo eenvoudig is het niet.
Het antwoord is voor iedereen anders.
Leuk is wel dat je, als je met die vraag aan de slag gaat, je creatieve vermogen helemaal mag gaan aanboren. 

Het is ook niet iets wat je zo eventjes op 1-2-3 voor elkaar krijgt.
Het is een proces. Misschien wel een levenswerk.

Het is elke dag weer komen opdagen en het aangaan.
Showing up every day, no matter what.

Het is transparant zijn.
Heb je een fout gemaakt? Wel dan, own it!
Kom er voor uit. Biecht op. Los het op. Maak het beter. Begin opnieuw.

Het is ook jezelf durven te laten zien.
Precies zoals je bent. Met al jouw talenten én jouw gebreken.
Lekker imperfect, zoals mijn klant Janien zou zeggen.

Ik weet het, voor introverte, en vaak hoogsensitieve, ondernemers, zoals wij, is dat geen evidentie. En toch zit er niets anders op. Of dacht je dat, door ondernemer te worden, je je lekker kon verstoppen achter je bedrijf?
Guess again ;-)

Is het voor jou een troost dat je niet alleen bent?
We're all in it together.
Ook ik ervaar dit als een uitdaging. Ook ik moet het elke dag weer opnieuw aangaan. Zo bijzonder ben jij niet, haha ;-)

Ook jouw talenten zijn nodig.
Ook jij verdient een plek.
Ook jij hoeft niet perfect te zijn.

Als je om je heen kijkt, dan zie je vooral de angst-mindset in werking.
De uitdaging die ik met deze e-mail met jou mee geef is: word je bewust van je eigen angst-mindset en hoe die jou beïnvloedt als ondernemer en als mens.

Je kan niet wachten tot ondernemers om je heen hun mindset gaan veranderen, want dan wacht je allicht tot je een ons weegt (wachten tot yoga teachers stoppen met lage prijzen vragen is dus niet slim).

Neem het voortouw en kies "anders".
Werk aan je mindset en wees niet de zoveelste ondernemer die "meedoet met de rest".

Wil je hogere prijzen? Verhoog dan je prijs. En wees transparant in waarom je dit doet. Wees integer. Heb niet alleen respect voor jouw klanten, maar ook respect voor jezelf.

Heb vertrouwen dat klanten jou kiezen omwille van wie jij bent, niet omwille van wat jij doet, welke prijzen jij vraagt of hoe jij in de markt staat t.o.v. anderen. 
Maar als je daarop wil kunnen vertrouwen, zul je jezelf ook moeten durven te laten zien. 

Het is het grootste geschenk dat je jezelf, jouw bedrijf én jouw klanten kan geven, is zijn wie je bent, daarmee je eigen plek innemen en dat ook zo laten zien aan de wereld.

En wie weet komt er dan ook weer een tijd waarin ik niet de zoveelste ondernemer spreek die zegt: "Ik voelde me bekocht." Omdat we allemaal wijzer zijn geworden: we trappen er niet meer in en we doen er niet meer aan mee.

Ik weet dat het moeilijk is om nog langer in businesscoaches te geloven (en misschien zit jij ook wel in een branche met collega's die het niet nauw nemen met integriteit — wat spijt me dat voor je), maar er zit niets anders op dan toch vertrouwen te blijven hebben.

Dat kan ik echter niet voor je doen.
Dat moet je helemaal zelf doen.

Verder praten over dit thema?
Word gratis lid van onze gezellige Solopreneur Support Club → 


Nieuwe blogartikels in je mailbox?
Abonneer je op mijn gratis DeesMail op Dinsdag →

Close

50% vervolledigd

Blijf op de hoogte

Abonneer je op mijn inspiratie-mails en blijf zo op de hoogte van de lancering van de Solopreneur Sisterhood. Je ontvangt maximaal 4x per maand een vlotlezende e-mail op dinsdagochtend.