7 Tips voor een positieve geldmindset

Je mindset bepaalt alles.
Alles wordt bepaald door hoe jij denkt. En wat je met je gedachten aanvangt.

Waar het bij de meeste ondernemers misloopt, is bij hun mindset rond geld.
Yep, dat gewichtig thema.

Ik geef je 7 tips om jouw geldmindset positief te transformeren:

 1. Waar je op focust, trek je aan.
  Klagen over en je zorgen maken om geld en focussen op je tekort eraan, zorgt alleen maar voor meer zorgen en tekorten. In plaats daarvan: wees dankbaar voor wat je wél hebt. Klinkt voor de hand liggend, maar toch... het schept een wereld van verschil.
 2. Onderzoek je gedachten.
  Alles wat jij gelooft over geld is precies wat je krijgt. Ga dus aan de slag met je belemmerende overtuigingen over geld. Vraag je af: is deze gedachte waar? Waar is het bewijs daarvoor? Tip: Vier Vragen die je Leven Veranderen, van Byron Katie.
 3. Werk aan je gevoel van eigenwaarde.
  Wat jij denkt dat je verdient, bepaalt ook hoeveel je verdient of hoe geld zich manifesteert in je leven. Durf je rechtmatige plek in de wereld in te nemen. Jij bent (goed) genoeg. Stop met "pleasen" om goedkeuring van anderen te verkrijgen, en ga van jezelf houden zoals je bent. Als jij het niet doet, wie dan wel?
 4. Neem je financiën in eigen handen.
  Kop in het zand als het om de boekhouding of de stand van je rekening gaat? Ga vanaf nu er elke dag bovenop zitten. Onderwijs jezelf. Het is JOUW bedrijf, toch? Neem het roer in handen!
 5. Creëer je eigen support-netwerk.
  Niemand kan het alleen. Omring je met mensen die je oprecht steunen en aanmoedigen. Je mindset veranderen vraag immers moed en je hebt mensen om je heen nodig om stappen te kunnen zetten. Vermijd mensen die je omlaag halen, in de slachtofferrol blijven hangen of jou niet nemen zoals je bent.
 6. Durf te ontvangen.
  Als je geld wil verdienen, moet je er ook écht voor openstaan. En dan bedoel ik niet alleen voor het saldo op je bankrekening, maar voor alles wat erbij komt kijken. Het leven loopt niet altijd zoals je verwacht, maar je krijgt wel precies wat je nodig hebt... als je ervoor openstaat. Geloof in jezelf. Geloof écht dat je het verdient. Dat betekent ook: complimentjes durven aanvaarden ;-)
 7. Durf te geven.
  Om te kunnen ontvangen, moet je eerst leren geven, ook als je niets hebt. En als je geleerd hebt om te geven, leer dan ook om te ontvangen, ook als de ander niets heeft. Het begint met een klein, oprecht gebaar. Dat heb ik zo hard geleerd toen ik nog vrijwilligerswerk deed in de vluchtelingenkampen van Calais en Duinkerke: zij hadden nagenoeg niets, en toch deelden ze alles met ons. Wat een rijkdom! Die mensen hebben mijn kijk op het leven totaal veranderd.

Wil je mijn top 3 boeken over de geldmindset?

 1. Get Rich, Lucky Bitch — Denise Duffield-Thomas
 2. Sacred Success — Barbara Stanny
 3. Profit First — Mike Michalowicz

There you go. En dan nu... aan de slag!

Hulp nodig?
Ik sta voor je klaar!
Plan nu een gratis Groeisessie in: klik hier.

Close

50% vervolledigd

Gratis download

Abonneer je op mijn inspiratie-mails en ontvang de gratis Business Roadmap. Je ontvangt maximaal 4x per maand een e-mail op dinsdagochtend.