7 Tips om je omzet op te krikken

Geld = energie.
En om je af te stemmen op die energie, moet je vaak eerst andere dingen doen, die op het eerste zicht helemaal niets met geld te maken lijken te hebben. 

In deze blog geef ik je 7 tips om je omzet op te krikken, waar je misschien niet aan hebt gedacht, maar die wel degelijk een groot verschil kunnen maken.

 1. Weet duidelijk wat je wil bereiken.
  Het gaat 'm vooral over het gevoel, niet per se over concrete, meetbare doelen. Hoe wil jij je in de toekomst voelen? Hoe ziet jouw droombedrijf eruit? Hoeveel wil je verdienen? Wat wil je? Als je steeds afstemt op dat gevoel, dan gaan de dingen vanzelf stromen. 
 2. Maak je doelen zichtbaar.
  Alleen in je hoofd weten waar je naartoe wil, is vaak niet genoeg. Want voor je het weet gaat je aandacht elders naartoe en raak je dat gevoel van afgestemd zijn op je doelen kwijt. Daarom: schrijf het op. Plak het aan je muur. Maak een mood board. Zoek iets wat voor jou werkt, waardoor je keer op keer herinnerd wordt aan wat je wil bereiken.
 3. Creëer een spamfilter voor dat kritische stemmetje in je hoofd.
  Het stemmetje dat misschien dingen zegt zoals "jij verdient dit niet", of "dat kan jij toch niet", of "geld is slecht", etc. Zo'n spamfilter is dan toch erg handig, niet? Het komt wel binnen, maar je besteedt er verder geen aandacht aan. Je kan er wel een positieve gedachte tegenover zetten: "ik verdien het", "ik kan dit", of "geld houdt van mij en ik hou van geld".
 4. Wees bereid om je oncomfortabel te voelen.
  Ons instinct is net om er van weg te lopen, van dat oncomfortabele gevoel. Of om het kost wat kost te vermijden. Of er weerstand tegen te bieden. Maar dan krijgt het steeds meer vat op ons. Dan gaan we onszelf hard tegenhouden in het leven. Het oncomfortabele gevoel hoort erbij: ondernemen is vaak uit je comfortzone stappen en nieuwe keuzes maken. Ook als het gaat om geld verdienen. Zoals je angsten of belemmerende overtuigingen onder ogen komen bijvoorbeeld. Dat vraagt moed. En dat voelt best oncomfortabel. Weet dat jouw comfortzone gewoon met jou meegroeit, telkens wanneer jij bereid bent je oncomfortabel te voelen. 
 5. Omring je met mensen die je energie geven.
  Er was een tijd dat ik dacht dat ik het wel alleen kon. Maar daar ben ik toch weer van afgestapt. Nee heus, als ondernemer heb je steun nodig, van de juiste mensen. Mensen die jou begrijpen, die jou het beste gunnen, waarmee jij echt een "klik" hebt, en van wie jij voelt dat je elkaar opheft. Niet van die energieslurpende pessimisten dus.
 6. Zorg voor jezelf.
  Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Het begint altijd met mild zijn voor jezelf (je bent immers niet perfect - niemand is dat). Maar ook voldoende tijd voor ontspanning en vreugdevolle momenten. Ik weet het, je wil die omzet zo graag halen, maar er voortdurend op gefocust zijn, creëert net het averechtse effect. Dan blokkeer je de natuurlijke flow, de stroom van energie (geld = energie, remember?). Volg die flow, wat betekent dat de boog niet altijd gespannen kan blijven.
 7. Wees niet gehecht aan de uitkomst.
  Het is gewoon een feit: het leven loopt zelden zoals je het had gepland of verwacht. In plaats van gehecht te raken aan die ideale uitkomst: geniet van de reis. De reis is namelijk sneller voorbij dan je denkt. Stel je open voor het onverwachte, haak erop in, durf toe te laten wat naar jou toekomt. Daarin zit de magie. Daarin zitten alle antwoorden die je nodig hebt. Of sterker: wie weet heeft het leven nog iets véél mooiers voor jou in petto, iets wat jij zelf nooit had kunnen bedenken. Ga dus niet in je eigen weg staan, maar laat je verrassen!

Ik hoop dat dit waardevol voor je was. En dat je er echt mee aan de slag gaat.
Het is niets nieuws wat ik vertel, daar ben ik me erg van bewust. Maar weten en doen zijn twee verschillende dingen. Dus... doe je het al?


Nieuwe blogartikels in je mailbox?
Abonneer je op mijn gratis wekelijkse Dinsdag Inspiratie

Close

50% vervolledigd

Gratis download

Abonneer je op mijn inspiratie-mails en ontvang de gratis Business Roadmap. Je ontvangt maximaal 4x per maand een e-mail op dinsdagochtend.